Poetshulp gezocht - Dienstencheques Partoe

31/10/2019

Door het grote succes van ons dienstenchequebedrijf PARTOE zijn we op zoek naar een enthousiaste huishoudhulp om ons team te versterken! (Regio Dadizele)
Graag delen aub!

meer info via onderstaande link.
https://jobs.de-hoeksteen.be/nl/huishoudhulp-dadizele

Bijna 1000 likes en volgers op facebook

31/10/2019

Bijna 1000 mensen LIKEN onze FACEBOOKPAGINA. Bedankt aan al onze volgers????.

En wie het nog niet deed like en volg onze pagina!,

Ga naar onze pagina en druk op VIND IK LEUK!????

https://www.facebook.com/wzcmariasrustoord/

Partoe, huishoudhulp met een glimlach

27/02/2019

Dienstenchequesbedrijf PARTOE

Bent u op zoek naar een huishoudhulp die kan helpen bij uw dagdagelijkse taken? Heeft u nood aan meer vrije tijd? Onze medewerkers helpen u graag verder. Ook voor kleine boodschappen, strijken en koken kunt u bij ons terecht.

Of hebt u ‘s avonds vaak geen zin meer in die vervelende strijk? Wilt u wat meer vrije tijd voor uw gezin na het werk? Dan kunt u uw propere was via het onthaal van vzw Blijvelde binnen brengen en zorgen onze professionele strijksters dat uw was netjes gestreken wordt.

Dienstenchequebedrijf Partoe biedt u kwalitatieve huishoudhulp met een glimlach J en neemt de huishoudelijke zorgen van u over. Samen gaan wij op zoek naar een huishoudhulp die bij u past. Kwaliteit, betrouwbaarheid en respect kenmerken ons bedrijf. Daarnaast bieden wij u een snelle en correcte service aan.

Via dienstencheques - die voor u ook fiscaal aftrekbaar en dus voordelig zijn - betaalt u onze diensten. U betaalt bij ons geen (administratieve) kosten bovenop de prijs van de dienstencheques!

U kunt terecht bij de coördinator met al uw vragen of opmerkingen. Voor meer vrijblijvende informatie kunt u steeds contact met ons opnemen.

 

Vestigingseenheid Kortemark                                                Vestigingseenheid Diksmuide

Hospitaalstraat 29                                                                          Beerststraat 36

8610 Kortemark                                                                             8600 Diksmuide

051/ 65 01 85                                                                                  051/ 65 01 85

www.dienstenchequespartoe.be                                          www.dienstenchequespartoe.be

 

 

Neem ook zeker een kijkje op onze facebookpagina voor foto’s en meer informatie: https://www.facebook.com/Dienstenchequebedrijf-Partoe-151507378795549/

 

* Partoe is een initiatief van VZW Godtsvelde

 

 

Zorg aan zet

27/02/2019

Hoe zal de zorg van morgen eruit zien? Wat zijn de uitdagingen die zich in de toekomst aandienen? Toch een bezorgdheid van ieder van ons.
De campagne "Zorg aan zet" wil iedereen laten meedenken over de zorg. Ook uw mening telt.
Met alle ideeën stapt Zorgnet-Icuro, onze koepelorganisatie, naar het beleid. Enkel op deze manier kan zorg een essentieel thema worden in de aanloop naar de verkiezingen.

Even een woordje toelichting:

Zorg aan Zet is een breed maatschappelijk debat over de zorg van morgen. De campagne wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen:
van zorgorganisaties, zorgverleners, patiënten en gebruikers, van de man in de straat. Wat vinden burgers belangrijk? Waar knelt het schoentje? Wat willen we in de toekomst en hoeveel hebben we daarvoor over? Zorg aan Zet wil de discussie over de zorg aanvuren. Zodat het thema zorg hoog op de politieke agenda komt in aanloop naar de Vlaamse en Federale verkiezingen. Want zorg, dat beroert iedereen.

Het debat draait rond zes centrale vragen:

 

Als bewoner, familielid of bezoeker van een bewoner in het woonzorgcentrum, bent u toch wel betrokken met zorg.
U hebt wellicht dan ook een mening over één van deze vragen.

Wilt u uw mening delen en wilt u ervoor zorgen dat uw idee over de zorg meegaat in het debat, dan kan u dit via één van volgende kanalen uiten:

• Aan het onthaal zullen verschillende postkaarten liggen, met telkens één van de zes cruciale vragen. U kiest de postkaart waarover u uw mening wilt geven, u vult deze in en u kunt de kaart deponeren in de brievenbus aan het onthaal.

• U kan uw mening formuleren via de website: www.zorgaanzet.net. Na een eenvoudige registratie kan u daar uw mening geven over één van de zes vragen.

We danken u van harte voor alle meningen, alle tips, alle inzichten, ...
Elke mening telt in dit debat en zeker ook het uwe, want familie is immers de belangrijkste partner in de zorg en daar hebben wij respect voor.

 

Met vriendelijke groeten,

Gerdy Desmedt,
Algemeen Directeur

Vrijwilliers, je bent een supertalent! BEDANKT!

27/02/2019

Dank u wel, vrijwilligers! ♥

Wij zijn, als woonzorgcentrum, jullie heel dankbaar voor al die mooie momenten met onze bewoners.

 

WHAT MATTERS TO YOU - PROJECT VAN DE MAAND: ‘TOERTJE IN DE BUURT’ MET MARIA’S RUSTOORD DADIZELE

07/02/2019

What Matters To You-project van de maand: ‘Toertje in de buurt’ met Maria’s Rustoord Dadizele

06/02/2019

Op 6 juni 2018 nam Vlaanderen voor de tweede keer deel aan de internationale What Matters To You-dag. Meer dan 80 organisaties hebben één of meerdere initiatieven gemeld. Daaruit selecteerden we elf projecten. Elke zesde van de maand zetten we gedurende één maand één project in de kijker, en dat tot de volgende WMTY-dag op 6 juni 2019.

Van 6 februari tot 5 maart staat het project ‘Toertje in de buurt’ van woonzorgcentrum Maria’s Rustoord te Dadizele in de picture.

“Hoe gaat het met jou?” Hoe vaak stellen we als zorgverlener - en dikwijls uit pure gewoonte - aan onze bewoners niet meermaals per dag deze vraag?  Met als meest voorkomend antwoord: ‘goed’ of ‘bwa’, vertelt directeur zorg Marleen Boulangier.

Mede door de actie “What Matters To You?” van Zorgnet-Icuro hebben we deze algemene vraag veel concreter gemaakt. Na een grondige bevraging bij onze bewoners stelden we vast dat de buurt een heel belangrijke rol inneemt in hun leven. Dikwijls hebben bewoners omwille van kwetsbaarheid weinig of geen sociaal contact meer buitenshuis. Toch is er in een dorp voldoende potentieel om te zorgen dat deze mensen ‘erbij’ blijven horen. Weten, horen, zien, voelen en beleven wat er in het dorp leeft, daar zetten de bewoners van ons woonzorgcentrum graag verder op in. Het wonen in een rusthuis mag geen hindernis zijn…

Sinds 4 jaar loopt er in Dadizele een project in samenwerking met Samenlevingsopbouw West- Vlaanderen, het Sociaal Huis Moorslede en het woonzorgcentrum. Dit project omhelst enerzijds een sociaal restaurant, anderzijds een ontmoetingsmoment. Een ideale gelegenheid om als woonzorgcentrum de buurtbewoners in huis te halen en te leren kennen. Beide initiatieven worden wekelijks georganiseerd en brengen ook heel wat vrijwilligers op de been. De onderlinge contacten en gesprekken bracht een van onze ergotherapeuten Martine Cool op het idee om een buurtgerichte activiteit uit te bouwen. ‘Toertje in de buurt’ zag het levenslicht!

Wat is ‘Toertje in de buurt’?

‘Toertje in de buurt’ betekent dat we wekelijks met enkele bewoners en vrijwilligers op stap gaan, op bezoek bij iemand van de buurt. Dat kan bij een oude buur, vroegere kennis of familielid zijn. De bewoners helpen mee de locaties uitkiezen. Samen zoeken we naar een gastvrije buurtbewoner, die zijn accommodatie ter beschikking wil stellen.

De gastvrouw of -heer ontvangt een kleine groep bewoners en begeleiders thuis in de tuin of op het terras. Wij voorzien alles voor een aperitiefmoment. Alle deelnemers krijgen een drankje en enkele door ons ter plaatse klaargemaakte hapjes, die door het woonzorgcentrum aangeboden worden. De bewoners doen vaak zelf suggesties voor mogelijke aperitiefhapjes, ze kiezen meestal iets wat ze al lang niet meer aten, iets van ‘uit de goede, oude tijd’. We gaan graag voor retrohapjes met herkenbare smaken. Zo kunnen de bewoners met volle teugen genieten van de buitenlucht, een andere omgeving, gastvrijheid, mooie gemeenschappelijke herinneringen, …

Het initiatief groeide uit tot een project waarbij buurtbewoners uitkijken naar ons bezoek.
Ieder bezoek is op een of andere manier verrassend. Het zijn kleine, op het eerste zicht onbelangrijke zaken, die de bewoners boeien: de geur van lavendel, een schildpad in de tuin, de smaak van rolmops, vers geplukte aardbeien, een baby op bezoek, … Het contact met de vrijwilligers en het gastgezin is hartverwarmend. Dit is telkens een fijn ontmoetingsmoment. Soms groeien er contacten ruimer dan deze activiteit.

‘Toertje in de buurt’ zorgt ervoor dat het woonzorgcentrum zich naar buiten toe oriënteert en specifiek naar de eigen vertrouwde buurt. Dit creëert een inbedding in het maatschappelijk gebeuren. Het levert ook een bijdrage aan een samenhangende en buurtgerichte aanpak van wonen en leven. Dit project maakt van het woonzorgcentrum een bruisende woon-en leefgemeenschap en is meteen ook een brugfunctie met onze omgeving. Een sterke verbondenheid uitbouwen of in stand houden met de buurt, de wijk of het dorp is een van de doelstellingen. ‘Toertje in de buurt’ zorgt voor een integratie in de samenleving. 

Grote verbondenheid

Voor onze bewoners is ‘Toertje in de buurt’ eigenlijk eenvoudig genieten. Een kleinschalig project met een grote positieve weerslag op het welbevinden van de bewoner, de vrijwilliger, de buurt en het woonzorgcentrum. Het zorgt ervoor dat de bewoner een dagbesteding krijgt naar eigen interesse en goesting en in verbondenheid met anderen. De bewoner kan participeren aan de ruimere (buiten)wereld, actief of passief.

‘Toertje in de buurt’ versterkt de bewoner. Zijn deelname aan dit initiatief zorgt voor een verbondenheid met de andere deelnemers maar evengoed met de vaste groep vrijwilligers die als begeleider fungeren. Er ontstaat een relationele verankering waar zowel de bewoner als de begeleider ten volle van genieten. Zich als bewoner gerespecteerd voelen als mens, als buurtbewoner en het wel en wee van de buurt, het dorp verder mogen ervaren, is van onschatbare waarde. Het brengt herinneringen naar boven. Het verder verbonden blijven met de buurt zorgt voor rust bij de bewoner.  Weten en ervaren dat je erbij hoort, ook al woon je geruime tijd in het woonzorgcentrum, heeft een grote emotionele waarde voor de oudere. Ook voor bewoners die van buiten de gemeente komen, bevordert dit initiatief op een heel aangename manier de integratie in het dorp. Tevens groeiden vanuit dit project zinvolle activiteiten die leuk en gezellig zijn en op hun beurt verbondenheid creëren. Zo werden er o.a. met medewerking van bewoners en vrijwilligers dekentjes gebreid, die meegenomen worden op het toertje bij kouder weer.

De picknickmobiel

Het project loopt ondertussen al twee jaar. Tijdens de editie WMTY 2017 stond ‘Toertje in de buurt’ nog in zijn kinderschoenen. Eerst vervoerden we het drink- en eetgerei met een eenvoudige ‘aperitiefkar’. Maar in 2018 gingen we voor het eerst op stap met de ‘picknickmobiel’. De thuiszorgwinkel ontwierp voor het woonzorgcentrum een ‘mobiele picknickmand met uitklapbaar tafeltje’. Alle materiaal kan netjes meegenomen worden en daardoor is deelnemen aan ons toertje nog aantrekkelijker en verrassender. Door gebruik te maken van een goed ingerichte picknickmobiel kan alle aandacht gaan naar het ontmoetingsmoment. Een warme dankjewel aan de thuiszorgwinkel!

Speciale uitstapjes

Op zich zijn alle uitstapjes uniek en geslaagd. ‘Toertje in de buurt’ is een terugkerende ‘bij mooi weer’-activiteit voor mensen met dezelfde interesses nl. genieten van de wandeling, de omgeving, de buurt, het samenzijn en het daarbij horend sociaal contact.

In 2018, op een mooie zomerdag, beleefden we een uitzonderlijk ‘Toertje in de buurt’. Ons project had de aandacht getrokken tot in het verre Brussel. Vera De Troyer, stafmedewerker bij Zorgnet-Icuro, kwam ons vergezellen. De bewoners en hun begeleiders vonden dit een enorme eer. Het gastgezin was minstens evenveel vereerd. De vele foto’s, het mooie weer en de uiterst gezellige sfeer zorgden voor een uitzonderlijk en onvergetelijk ‘Toertje in de buurt’.

Kers op de taart

Om het initiatief levend te houden bij de bewoners en in de buurt, voorzien we op het einde van het seizoen een ‘Toertje in de buurt’-boekje. Daarin staan alle leuke en gezellige gebeurtenissen beschreven met bijpassende foto’s zodat men de sfeer nog eens kan opsnuiven.  

Het ‘Toertje in de buurt’-seizoen sluiten we dan ook telkens af in het woonzorgcentrum. We keren de rollen om en nodigen alle bezochte buren uit voor een hapje en drankje en overhandigen hen het boekje. Alweer een onvergetelijke ontmoeting met onze buurt. Dat smaakt naar meer!

Voor altijd WMTY

‘What matters to you’ mag eigenlijk nooit stoppen. Het moet continue aanwezig zijn in de benadering van onze bewoners en in het uitwerken van activiteiten op maat van de bewoners. Voor ons is ‘Toertje in de buurt’ hiervan een mooi voorbeeld. We hopen inspirerend te kunnen zijn voor andere voorzieningen.

----------

Op de website en Facebookpagina van What Matters To You vind je nog meer foto’s van het project ‘Toertje in de buurt’ van woonzorgcentrum Maria’s Rustoord te Dadizele.

 

https://www.zorgneticuro.be/nieuws/what-matters-you-project-van-de-maand-%E2%80%98toertje-de-buurt%E2%80%99-met-maria%E2%80%99s-rustoord-dadizele?fbclid=IwAR0N77ivJ0uTUZ2gBZC4w9FZcLbiyo3vl2BL_oOiAcxs3Xmq8hIYWOkOn0U

 

 

Vanaf heden kan je onze huiskrant online inkijken via onze website

17/01/2019

Surf naar onze website www.mariasrustoord.be

  1. Ga naar “DOCUMENTEN & NUTTIG LINKS”
  2. Druk op HUISKRANTJE

Veel leesplezier !

 

 

Nieuwe documenten dorpsrestaurant

19/07/2018

De nieuwe documenten van het dorpsrestaurant staan op onze website.

Deze kan je terugvinden onder DOCUMENTEN EN NUTTIGE LINKS --> PUBLICATIES

 

 

Nieuwe wet vanaf 25 mei 2018 : General Data Protection Regulation (GDPR)

24/05/2018

Nieuwe wet vanaf 25 mei 2018 : General Data Protection Regulation (GDPR)

GDPR is een nieuwe Europese regelgeving inzake privacy en veiligheid van persoonlijke data. De wet treedt in werking op 25 mei 2018. Wie graag wat meer informatie wil over deze regelgeving, kan terecht op de volgende website: https://gdpr-eu.be/wat-is-gdpr/.

Via dit bericht wenst Vzw wzc Maria’s Rustoord haar bewoners en hun familie te informeren dat Vzw wzc Maria’s Rustoord alles in het werk heeft gesteld om de nodige zaken hiervoor in orde te brengen. Zo willen we ernaar streven om op een nog veiligere en respectvollere manier om te gaan met de persoonlijke gegevens van onze bewoners en hun familie. Om duidelijk te maken op welke manier we dit wensen te doen, zal er een privacyverklaring voor bewoners opgesteld worden. U zal hierover in de nabije toekomst verder geïnformeerd worden.

Hebt u nog vragen of wenst u meer informatie?

Dan kunt u steeds contact opnemen met de Data Protection Officer (DPO), An-Sofie Knockaert via dpo@de-hoeksteen.be of 0492/27 23 25.

GEZOCHT: All-round ICT-medewerker

02/05/2018

 

De Hoeksteen fungeert als “shared service center” voor 5 woon- en zorgcentra en 1 dienstencheque-onderneming: vzw Cassiers (Houthulst), vzw De Groene Verte (Merkem), vzw Blijvelde en vzw Godtsvelde (Kortemark), vzw Maria’s Rustoord (Dadizele) en vzw Mater Amabilis (Wervik).

Deze structurele samenwerking omvat verschillende domeinen: boekhouding, aankoopbeleid, ICT, VTO-beleid, sociale dienst,…

...

Als all-round ICT’er maak je deel uit van de cel ICT en rapporteer je periodiek aan de coördinator van deze cel. Je behoudt steeds het overzicht op de totaliteit van het ICT-gebeuren in de voorzieningen, neemt de leiding om de ICT-taken op een efficiënte manier af te werken.

Takenpakket
Operationeel netwerkbeheer in de 5 voorzieningen in overleg met de externe ICT-partner
Beheer van de softwaretoepassingen (installatie, updates)
Accurate opvolging van de dagdagelijkse ICT-opdrachten
Verdeling van de taken binnen de cel ICT en aansturing van de PC-technicus
Installeren van nieuwe apparatuur (PC, laptop, printer,…) en onderhoud/herstel van de bestaande apparatuur
Adviseren en ondersteunen van medewerkers over hardware- en softwaretoepassingen
Opvolging en advies m.b.t. aankopen, actuele ICT-topics en lopende projecten
Overzicht van de volledige ICT-infrastructuur verzamelen, registeren en beheren

Wat wordt er van jou verwacht?

je hebt een hands-on mentaliteit en werkt zelfstandig
je neemt initiatief en werkt proactief
je beschikt over een grondige kennis van de Office-toepassingen en netwerkbeheer
je bent in staat een efficiënte taakverdeling op te stellen

Wat bieden wij jou aan?

Jobtime: te bespreken
Vergoeding volgens de geldende barema's
Hospitalisatieverzekering
Maaltijdcheques na 6 maand in dienst
Mogelijkheid tot het volgen van vorming


Meer info via e-mail peter.vanhauwaert@de-hoeksteen.be of
tel. 051 43 29 00.

Solliciteer vóór 21 mei 2018.

meer info via
http://www.mariasrustoord.be/page/jobtoolz

 

 

GEZOCHT JOBSTUDENTEN ZORGKUNDIGE-VERPLEEGKUNDIGE

27/03/2018